Report z vernisáže portálu streetphoto.sk

Portál streetphoto.sk je určený pre ľudí, ktorým učaroval tento krásny žáner fotografie. Ako zakladatelia tohto portálu sme sa rozhodli ukázať im ako naše „streetky“ vyzerajú  na papieri a zároveň sme sa chceli stretnúť a porozprávať aj s návštevníkmi nášho portálu. Okrem mňa (onehalf) a Romana Hajnalu (noske), sme prizvali prezentovať svoju tvorbu aj nášho dlhoročného kamaráta Ľuba Žákoviča (istvic).

VIDEO report z tejto vynikajúcej akcie:

 
(Kamera: Martina Šmatláková, Peter Škodáček, Hudba: Mikuláš Kudela)

Vernisáž výstavy sa konala 17. 2. 2011  v kaviarničke  Bastion Gallery v nákupnom centre Shopping Palace, Zlaté piesky.  Plánovaný začiatok bol ohlásený na 18:30, ale keďže návštevníci neustále pribúdali, rozhodli sme sa zahájenie trošku posunúť. Otvorenie výstavy a samotný úvodný príhovor som začal 18:50. Priznám sa, tréma bola riadna, pretože nie som zvyknutý na podobné situácie a tak sa to určite odzrkadlilo aj na mojom prejave.

V príhovore som spomenul úplné začiatky vzniku portálu streetphoto.sk a povedal pár slov o samotnej street fotografii. Na záver som v krátkosti predstavil všetkých troch vystavovateľov a pozval prítomných na menšie občerstvenie v podobe „jednohubiek“, slaného pečiva a domáceho bieleho vínka.

Po príhovore nasledovali neformálne rozhovory s autormi výstavy pri fotografiách.

Veľmi nás potešila návštevnosť vernisáže, ktorá sa pohybovala okolo 60 – 70 návštevníkov. Trošku ma mrzí, že som sa nevenoval úplne všetkým zúčastneným, ale pri tomto počte ľudí, som to jednoducho nestíhal...

 

Mne osobne veľkú radosť urobila návšteva Jula Kotusa (bývalý šéfredaktor ephoto.sk) a Ani Struhárovej (QEP), ale samozrejme aj prítomnosť všetkých ostatných ľudí, ktorí nás prišli podporiť ako napríklad kamaráti z trnavského fotoklubu  IRIS, členovia bratislavského fotoklubu FOPA, či ľudia z novovzniknutého o.z. NOBAF.

Veríme, že sa výstava všetkým, ktorí sa prišli pozrieť, páčila a že si odniesli aj umelecký zážitok z našich fotografií.

 
 

Na záver by som chcel poďakovať kolegovi Romanovi, že zabezpečil priestory, v ktorých vernisáž prebiehala a samozrejme príjemnej kaviarničke BASTION GALLERY,  firme MAGMA za kvalitnú tlač našich fotografií, ako aj nákupnému centru Shopping Palace, Zlaté Piesky.

 

 

Autor reportu: Radovan Mišík-ONEHALF

Foto: Pavol Gálik, Martin Haburaj

 

Viac fotgrafií nájdete na týchto linkoch (pali , mato)

Share
comments